Keep It Brutal
 
Početna stranicaPočetna stranica  FAQFAQ  PretraľnikPretraľnik  RegistracijaRegistracija  ČlanstvoČlanstvo  Korisničke grupeKorisničke grupe  LoginLogin  

Share | 
 

 Opeth

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Autor/icaPoruka
Death_In_Life
Feeling like home


Male Broj postova : 70
Age : 26
Lokacija : ..in the middle of nowhere..
Registration date : 03.02.2008

PostajNaslov: Opeth   ned vel 03, 2008 7:20 pm

Opeth je progressive death metal bend iz Švedske. Oni u svoju muziku unose malo svjetlije elemente kao sto je akusticna gitara, clean vokal i uticaje džeza, progressive rocka iz '70-ih i bluza. Sve to upotpunjuje pjevac; Mikael Akerfeldt koji izvodi i clean i death metal vokale. Još nešto što odvaja Opeth od drugih death metal bendova su njihovi tekstovi koji su mnogo manje brutalni i imaju dozu poeticnosti. Njihovo ime - Opeth je uzeto iz knjige "Sunbird" (Wilbur Smith) i u originalu je pisano Opet. Opet je grad na mjesecu.



Clanovi benda
* Mikael Akerfeldt - Vocal, gitara (1990-)
* Peter Lindgren - Gitara (1991-)
* Martin Mendez - Bas gitara (1997-)
* Martin Lopez - Bubnjevi (1997-)
* Per Wiberg - Klavijature (2005-)



Opeth je bend koji ne treba posebno predstavljati, sa 8 studijskih albuma i jednim DVD-om dakazali su da su trenutno medju najboljim metal bendovima na svijetu. Svježina ideja, kombinacija razlicitih žanrova i odlicno komponovanje pjesama su njihovi glavni aduti. Mnoge su izenenadili, bilo pozitivno ili negativno, pretposljednim albumom “Damnation” koji je citav bio u laganijem i akusticnom stilu bez viška distorzije i growl vokala. “Ghost Reveries”, relativno novi i aktualni album benda, nastavlja se na iskustvo steceno na “Damnation”-u, ali uz itekako prisutnu distorziju i growl vokale, dakle, kombinirajuci prethodnike, ali pri tom dodajuci i nešto novo…



Osmi studijski album Opeth-a je dakle još jedno remek djelo benda koje je svakako medju najboljim albumima 2005. godine. Produkcija citavog albuma je savršena, svaki instrument, zvuk i vokal su tamo gdje trebaju da budu i gdje su Opeth-ovci tocno htjeli da budu. Tekstovi pjesama su standardno mracni, ali bez neke pretjerane dubine. Uostalom, kad bi se tražili negativne strane Opeth-a, jedini manji minus bi bili lyricsi, jer nekad znaju biti previše licni pa za obicnog slušaoca koji nije pretjerano upoznat s bendom znaju biti konfuzni pa cak i besmisleni. Tako je bilo i na ranijim albumima i što se toga tice ništa drasticno se nije promijenilo ni na “Ghost Reveries”. “Ghost Reveries” dosadašnji najbolji album benda, ali ipak treba naglasiti da Opeth još može bolje od ovoga, a to ce nam sasvim sigurno dokazati na nekom od sljedecih albuma.



Diskografija

Demoi
* Demo '91 - (1991)
* Promo - (1994)
* The Drapery Falls - (2001)
* Still Day Beneath The Sun - (2003)
* The Grand Conjuration - (2005)

Studijski albumi
* Orchid (1995, ponovo objavljen 2000)
* Morningrise (1996, ponovo objavljen 2000)
* My Arms, Your Hearse (1998, ponovo objavljen 2000)
* Still Life (1999, ponovo objavljen 2003)
* Blackwater Park (2001)
* Deliverance (2002)
* Damnation (2003)
* Ghost Reveries (2005)

Ostalo
* Lamentations (Live at Shepherd's Bush Empire 2003) (DVD, 2004)
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Dragon Slayer
Feeling like home


Broj postova : 62
Age : 25
Registration date : 05.02.2008

PostajNaslov: Re: Opeth   uto vel 05, 2008 2:01 am

Odlično! Opeth mi je strava bend. Odlične harmonije. Laganice ali i brutalne stvari. U svakom slučaju toplo preporučujem Very Happy
[Vrh] Go down
Korisnički profil
madame death
newb


Female Broj postova : 21
Age : 25
Lokacija : bedex
Registration date : 17.02.2008

PostajNaslov: Re: Opeth   uto vel 19, 2008 3:57 pm

Odličan bend :inlove:
obožavam kad ono prvo lagano pa bum Very Happy
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Sponsored content




PostajNaslov: Re: Opeth   Today at 5:03 am

[Vrh] Go down
 
Opeth
Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Morbid Heaven :: Metal Music :: Death Metal/Grind/-
Forum(o)Bir: